Sossegubbar

Då var jag tillbaka på Svenskt territorium igen.
12 dagar på Malta, med lite varmare klimat, gjorde susen för diverse skadekänningar och formsvackor.
Väl hemma igen känns formen uppåtgående och tävlingslusten börjar infinna sig. Nästa söndag blir det tävlingspremiär på Raka spåret 1500 - intressant att se vad benen har att bjuda på.

Jodå, nyheten hela vägen ner till Malta.
Juholt lyfter på hatten, tackar för alla fina löpsedar och önskar S lycka till på sin väg mot valet 2014.
Rätt?
Ja. (övriga kommentarer överflödiga - även om Juholts tvivelaktiga affärer blivit uppslag för väl många ledarsidor på SvD, vilka fått det att resa sig i pjamasbyxorna på Fredde under morgonkaffet i Täby)
Nej Juholt var inte den Messias man hoppats på i den sjunkande skutan S.
Frågan är vem som är det.
Drar i alla fall en lättnadens suck över att Östros tackat nej - känns väl naivt att tro att en mumifuerad surgubbe skulle vara lyfter för socialdemokratin.
Nej tack.
Mina favoriter då?
Gamle Paggan, givetvis! Slipad debatör, mysig, trovärdig, erfaren, populär, skägg. Har allt.
Stora glädjeämnet är ju att Jan Eliasson inte tackat nej heller! Perssons utrikesminister känns egentligen som den enda Sossarna har som på riktigt kan utmana Björnligan Reinfeldt, Borg, Bildt i ekonomiska och utrikespolitiska frågor.

Spännande också att följa kampen om KD.
På lördag avgörs det - Hägglund eller Odell.
Kort analys:
Om Hägglund sitter kvar kommer KD bara blekna mer och mer i färgen. Mer och mer överkörda av Moderaterna tappar dom sina frågor, sin politik och därmed sina väljare. Dom allmänborgliga går till M, dom "ordning och reda-konservativa går till FP och dom som känner att midsommarnubben är hotad i ett mångkulturellt Sverige och som i smyg sneglar mot brunskjortornas "Bevara Sverige svenskt"-banderoller går till SD.
Om Odell tar front position jublar dom moralkonservativa frikyrkopastorerna. KD får färg igen. Odell har aldrig slickat Reinfeldt långt ner på ryggen och kommer så aldrig göra. Om KD inte får gehör för sin politik, vilket dom aldrig kommer få i Alliansen, kommer man gå ur den. Vilket smaskigt smörgåsbord av möjliga regeringsbildningar vi har då!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0