angående löparetablissemanget

Hyllad eller hatad.
Mannen som står bakom Sveriges senaste världselitlöpare börjar mer och mer glida från det försnämnda till det senare.

Västkustens värsta maffialedare, som med Musse som främsta vapen har korrumperat i rollen som Sveriges löparchef i många år nu, har hamnat i ett blåsväder värre än det som vanligen smeker räkrålarna i Göteborg.

-Tveksamma uttagningar i landskamper etc, ofta gjorda med ett genomskinligt egenintresse
-Fakturor som utan förvarning dimper ner hos småklubbar, för arbete som borde (?) ingå i hans anställning på förbundet
-Svåra kommunikativa problem med dom Svenska löpare han jobbar för (eller är det dom/vi som jobbar för honom?)
 
Ett axplock av kritiken som nu börjar riktas mot Ulf Friberg, alias Fritösen.

Tyvärr är mina egna erfarenheter av Fritösen inte någonting som nyanserar den svarta bilden som målas upp.

Senaste soppan är angående P19 laget som INTE kommer skickas till EM - vilket jag upplever som lite förvånande. En mindre bra insats på Nordiska verkade räcka för att Ulf skulle bestämma sig. Trots det ställde han sig positiv till att vi i det potentiella laget reste till Holland (för egna eller klubbens pengar), för att visa oss konkurrenskraftiga där. Vilket laget också gjorde.

Vi presterade bättre än förra årets svenska lag gjorde (som åkte till EM). Vi var fyra svenskar bland de 11 bästa (tre bland de 8). Bland topp 15 i loppet var det förutom vi svenskar bara EN löpare som INTE ska tävla i EM.

Kommunikationen är som sagt inte på topp. Man får därför läsa på friidrott.se några dagar senare att det icke skickas ett P19 lag.

Röster har väckts kring detta. Många med mig anser att det är tydligt att Ulf redan innan hade bestämt sig. Han vill inte skicka något lag. Varför vet vi inte.

Läs mer om detta på Slangs blogg, den frispråkiga ledaren av SVM

Har dessutom fått höra om en mindre bojkott av den svenska landslagsuppföljningen (elitgruppen, mest bestående av en maillista vilken Ulf begagnar sig av när han för ovanlighetens skull kommunicerar). Två av Sveriges bästa medeldistanslöpare har tydligen tackat nej att vara med i gruppen (läs på maillistan) och planer verkar finnas på att starta en alternativ landslagsgrupp som ett svar på Fribergimperiet. 

Förbundskapten Stefan Olsson verkar blunda för kritiken av Ulf, vilket försvårar arbetet med att få in nytt blod på löpartronen.
Expressen med tunga källor formulerar här läsvärd  kritik 

Dock finns det en man som ännu inte givit sig in i debatten. Friidrottsmogulen, finansmannen, miljardären, lobbyisten, grundaren av Stockholm Marathon och mannen som sitter på Friidrottssveriges enda vetorätt - Anders Olsson. Friidrottens både fysiskt och maktpositionellt tyngsta man. Vi vet att han är kritisk mot Friberg och när han väl lägger sitt finger på Stefan Olssons axel så vet vi att det kommer hända grejer.








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0